Sözleşmeli er nedir? sözleşmeli erlik hakkında sizlere detaylı bilgilendirmeyi yapacağız.

Er rütbesi silahlı kuvvetlerdeki en alt rütbedir. Emir verme yetkisi yoktur, sadece verilen emri yerine getirmekle yükümlüdür. İhtiyaçları olarak yeme, içme ve barınma devlet tarafından karşılanır. TSK kuvvetlerinde belirli bir süre için silah altında olan askerler er rütbesine sahiptir.

Sözleşmeli Er Nedir?

Sözleşmeli Erlik, 6191 sayılı Sözleşmeli Erbaş ve Er kanunu kapsamında, gerekli eğitimler alındıktan sonra en uygun kadrolara (Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı dahil) Genelkurmay Başkanlığınca asker ihtiyacı olan boş kadrolara kritik ve eğitim görmüş rütbesiz paralı askerler yerleştirilir.

Sözleşmeli Er Maaşı Ne Kadar?

Sözleşmeli er maaşları yükümlülerin alacakları maaş, görev yeri, eş, çocuk sayısı, medeni hali, görev süresi gibi etkenlere göre değişiklik gösterebilir. Minimum sözleşmeli er maaşı: 4200 TL’den başlamaktadır. Doğu hudutta (ülke sınırlarında) alınan maaş minimum 6000 TL’dir.

Sözleşmeli Er Olmak İçin Gerekli Şartlar

Askere gitmeden önce sözleşmeli askerlik başvurunuzu yapabilirsiniz,

Sözleşmeli er olmak için askerliğiniz devam ediyorken başvuru yapabilirsiniz,

Sözleşmeli er adayı olarak eğitime başlamadan önce ön sözleşme imzalaması gerekir,

Sözleşmeli er adayları en az ilk öğretim mezunu olmak zorundadır,

Terhis (teskere) aldıktan sonra 3 yıldan fazla süre geçmemeli,

25 yaşını geçmeden başvuru yapmalı,

boy ve kilo standartları

Sözleşmeli Erlik Sınav ve Mülakat Süreci

Fiziki yeterlilik alanında: adayların boy – kilo oranı, mekik koşusu veya 400 metre parkur koşusu, mekik ve şınav hareketlerini yapması değerlendirilir.

Sözlü mülakat alanında:Profesyonel psikoloji alanında uzman komutanlar tarafından yüz yüze mülakat yapılır. Adaylar konuşma yeteneği, ses tonu ve heyecan durumu, çok yönlü düşünme ve davranışlardaki denge, kendine güveni gibi bir çok psikolojik anlamda teste tabi tutulurlar.

Sözleşmeli Er Hizmet Süresi Ne Kadar?

Sözleşmeli er adayları bütün koşulları karşıladıktan sonra görev yapmaya kazanan ve eğitimlerini başarı ile tamamlayan adaylar 3 yıldan az olmamak ve 4 yılı aşmamak şartıyla ilk sözleşmelerini imzalamaktadır. 7 yılı tamamlayan sözleşmeli erler sözleşmesini yenileyemez, hizmet süresini tamamen bitirmiş olur.

Sözleşmeli Er Nerede Yatar?

Sözleşmeli erler de tıpkı 6 aylık askerlik hizmeti yapan erler gibi aynı koğuşta yatmaktadır.

Sözleşmeli Erler Rütbe Değişimi Yapabilir Mi?

Sözleşmeli erler, kendi kusurları olmadan görevden alınanlar ile kendi isteği ile sözleşmesini yenilemeyip ayrılanlar, ilgili mevzuat şartlarını sağladığı taktirde Uzman Onbaşı veya Astsubaylığa başvuru yapabilme hakları vardır. Astsubay nedir? nasıl olunur merak ediyorsanız inceleyebilirsiniz. Başvuru yapan sözleşmeli erler diğer başvuran adaylara göre öncelikli olmaktadır. Yani siz sözleşmeli erseniz rütbenizi yükseltmeniz daha kolay olabilir.

Sözleşmeli Erlikten, Uzman Çavuşluğa Geçiş

Sözleşmeli erlikten ayrılıp Uzman Çavuş olmak isteyenler en az 3 yıl sözleşmeli olarak hizmet sağlamış olması gerekiyor. 29 yaşını bitirmeden başvuru yaparak sizde Uzman Çavuş olarak terfi edebilirsiniz.

Sözleşmeli Erler İstifa Edebilir Mi?

Ön sözleşme dönemi içerisinde istifa etme ya da görevden ayrılma hakları vardır ancak süreç ilerlediğinde sözleşme durumunun tamamlanmaması halinde istifa etme hakları yoktur.

Sizlere bu içeriğimizde sözleşmeli er nedir? sözleşmeli erlik hakkında merak edilen sorularınızı cevaplandırdık. Eğer sizler de sözleşmeli er olmak istiyorsanız hayallerinizin peşinden gidin ve asla pes etmeyin.